Vozacki ispit za osobe s invaliditetom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarskim osobama s invaliditetom napokon je omoguceno polaganje vozackog ispita na prilagodenom automobilu i u posebnoj ucionici zbog cega je u ponedjeljak ispred takve ucionice u sklopu objekta pulskog autokluba održana svecanost.

Mirjana Dobranovic, predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida, istaknula je da se ovom akcijom šalje poruka invalidima da nisu izostavljeni te da nije uvijek sve u profitu.

Slicno misle Aleksandar Pavlovic, predsjednik pulskog Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, i Davor Komar, predsjednik Udruge distroficara Istre, koji Denisa Pelozu, direktora autoškole Auto SL 91 smatraju najzaslužnijim za uspjeh ovog projekta.

Inace, projekt se provodi pod radnim nazivom "Invalid plus", uz suradnju autoškole Auto SL 91 i Autokluba Pula-Rovinj. Peloza nam je rekao da obuka za upravljanje automobilom za osobe s invaliditetom košta 6.280 kuna s ukljucenim PDV-om, jednako koliko i ona standardna.

"Radi se o pozitivnoj diskriminaciji. U suprotnom bi cijena bila veca od deset tisuca kuna, a to je za osobu s invaliditetom u ovo vrijeme previše", tvrdi Peloza, koji se nada i pomoci Grada i Županije.

"Ako se vožnji uci pet invalidnih osoba godišnje, izdvojiti za njih 30 tisuca kuna i nije puno. Za Grad ili Županiju to je prava sitnica, a tom sitnicom ste osobi s invaliditetom osigurali mobilnost, što u konacnici i nije mala stvar", kaže Peloza.


Podijeli: Facebook Twiter