Vozačica Škode zanemarila "stop" i oduzela prednost BMW-u


Pet osoba zatražilo je liječničku pomoć nakon sudara dva automobila na križanju Radićeve i Rizzijeve ulice u Puli u srijedu oko 17 sati. Kako doznajemo na mjestu nesreće, sudar je skrivila vozačica Škode Octavije karavan slovenske registracije koja je, krećući se Rizzijevom iz smjera obilaznice, na križanju sa Rizzijevom zanemarila znak stop, u punoj brzini ušla u raskrižje i udarila u BMW X1 pulske registracije, koji se kretao Radićevom ulicom prema Verudi.

Uslijed siline udarca BMW se zarotirao i zaustavio okrenut prema gradu. U Škodi, koja je udarila u lijevu bočnu stranu BMW-a, i to u predjelu iza vozačevog sjedala, otvorila su se oba zračna jastuka, a u bolnicu je odvezena vozačica i dvoje djece. Kako doznajemo od suvozačice u BMW-u, koja je ostala na mjestu nesreće pričekati očevidnu ekipu, na liječnički pregled odvezen je i njen suprug koji je upravljao BMW-om, te kćerka.

- Taman smo išli na more. Na vrhu Radićeve primijetili smo automobil koji nam se približavao bez usporavanja, no sve se odigralo brzo. Jednostavno nismo imali kamo "pobjeći". Dobro je sve završilo, kazala nam je putnica iz BMW-a. Prema njenim riječima, svi su Hitnu pomoć dočekali na nogama te se vjerojatno radi o ozljedama lakše naravi.

Na cesti su ostali rasuti dijelovi Škode na kojoj je puklo i prednje vjetrobransko staklo te prednji dio, no većih poteškoća u prometu nije bilo. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter