Vozači se još jučer ujutro za Peroj provlačili uz gradilište

Sve je spremno za polaganje asfalta u Vodnjanskoj (Z. STRAHINJA)
Sve je spremno za polaganje asfalta u Vodnjanskoj (Z. STRAHINJA)

Unatoč jučerašnjem lošem vremenu, pulsko poduzeće Cesta, koje gradi Vodnjansku cestu u Fažani, ne odustaje od zatvaranja prometa prema Peroju za vikend. Kako je bilo i najavljeno, promet Vodnjanskom cestom i paralelnim obilaznim pravcem kroz Ulicu 1. maj zatvoren je do ponedjeljka zbog asfaltiranja, zbog čega se promet prema Barbarigi i Peroju iz pravca Pule, i obrnuto, mora odvijati preko Vodnjana.

Vozili uz Badel

Iako je zatvaranje obližnjeg obilaznog pravca za promet bilo najavljeno za jučer, do podneva se još uvijek moglo voziti blatnjavom ulicom uz ogradu bivšeg Badela. Tako su se oni tvrdoglaviji vozači, koji nisu krenuli naširoko zaobilaziti taj dio Fažane unatoč obavijestima Ceste, uspješno provlačili automobilima uz gradilište.

- Oko 11 sati smo skinuli znakove koji upućuju na taj obilazak, vozila su prolazila i dalje, a postepeno se promet smanjuje. Zamolili su nas za prolaz autobusa Pulaprometa i Briona barem do 14 sati. Nakon toga definitivno više neće biti prolaza, čuli smo od djelatnika tvrtke Cesta na terenu. Razlog zašto se ta obilaznica kroz Ulicu 1. maja ne može pustiti u promet tijekom asfaltiranja je taj što i on izlazi na dio gradilišta kojim moraju operirati strojevi. A oni su jučer unatoč kiši marljivo radili na gradilištu. Radnici su pripremali podlogu za asfaltiranje, a kako se za vikend najavljuje ljepše, ili barem suho vrijeme, nema razloga da asfalt ne bude i postavljen prema planu.

Dva autobusa

Uz Vodnjansku cestu su postavljene bankine za nogostup, čiji je nedostatak bio rak-rana ove prometne županijske ceste omeđene privatnim kućama. Bankine su postavljene i uz buduće parkiralište sa 120 mjesta koje Cesta gradi iza mjesnog groblja s pristupom Vodnjanskoj cesti.

Nažalost po vozače, kao alternativni pravac u funkciju nije moguće staviti ni obližnje poljske putove, jer na njima izvođač radova ne može garantirati prometnu sigurnost i protočnost, čuli smo prekjučer objašnjenje iz Općine Fažana. Pulapromet je pak najavio da će, za vrijeme dok je promet zatvoren, liniju za Peroj i Barbarigu opsluživati s dva autobusa - jedan će autobus putnike voziti do gradilišta, a drugi će ih preuzimati nakon njega. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter