Vozači Pulaprometa prisvajali novac od karata

(Snimio Manuel ANGELINI)
(Snimio Manuel ANGELINI)

Dvojica djelatnika pulskog prijevozničkog poduzeća Pulaprometa osumnjičena su za pronevjeru novca, a kriminalističko istraživanje ovog slučaja još nije okončano, izvijestila je danas Policijska uprava istarska.

Naime, dvojicu zaposlenika poduzeća prijavili su nadređeni jer su, kako navodi policija, obavljajući svoj redovni posao prijevoza putnika novac od izdanih karata zadržavali za sebe.

Policija nije navela o kojem se iznosu protupravno stečenog iznosa radi.

- Mi točno znamo koliko je novca u pitanju, ali prepustimo da se to utvrdi kriminalističkim istraživanjem, kazao je direktor Pulaprometa Igor Škatar.

Ne želeći reći na kojoj se od Pulaprometovih linija to dogodilo, Škatar je ipak otkrio da su pronevjeru djelatnici počinili krajem kolovoza i početkom rujna, te je sve snimljeno kamerama koje su nedavno postavljene u sve Pulaprometove autobuse.

- Snimku smo predali policiji i na njoj je jasno vidljivo što se događalo. Djelatnici su prijavljeni policiji te su dobili opomenu pred otkaz, kazao je Škatar, te zaključio da ovakvi slučajevi nisu česti, ali da se otkrivaju zahvaljujući putnicima i kamerama.

Zbog muljaža s kartama na pulskom je sudu još uvijek u tijeku jedan postupak protiv nekoliko vozača koje se tereti da su zloporabili BUScard naplatni sustav instaliran u vozila Pulaprometa i to izdavanjem neregularnih karti. Naime, 2008. godine nakon otkrića da su navodno otuđili oko 73 tisuće kuna opomenama pred otkaz kažnjena su trinaestorica vozača autobusa Pulaprometa, a devetorici je uručen otkaz.

Godinu dana kasnije opomenu pred otkaz dobili su blagajnica računovodstva i vozač Pulaprometa. Blagajnica je naime u namjeri da pomogne kolegi koji je bio zapao u financijske probleme pomogla prikrivajući činjenicu da je on četiri mjeseca kod sebe držao 40.000 kuna zarade od prodaje autobusnih karata. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter