Vozači, oprez - počinje škola!

Ilustracija (S. RADOLOVIĆ/arhiva)
Ilustracija (S. RADOLOVIĆ/arhiva)

Nakon zimskog odmora, đaci se u ponedjeljak vraćaju u školske klupe. Valja reći da ove godine nastava traje od 3. rujna do 14. lipnja, s tim da je prvo polugodište trajalo do 21. prosinca, a drugo se nastavlja od 14. siječnja i trajat će do 14. lipnja 2013. godine. Za učenike završnih razreda srednje škole drugo će polugodište biti skraćeno zbog mature i upisa na fakultete tako da će godinu, a time i srednjoškolsko doba zaključiti 17. svibnja. Tijekom drugog polugodišta učenici će još jednom na odmor, i to u proljeće. Ta pauza počinje 25., a završava 29. ožujka. Ljetni odmor počinje 17. lipnja, osim za one koji polažu razredni ili popravni ispit.

Također, u ponedjeljak završava i velik broj godišnjih odmora pa se očekuje gust promet, kako vozila, tako i pješaka na svim pravcima. Stoga iz PU istarske pozivaju na oprez, a vozačima savjetuju da se organiziraju u pogledu pravodobnog kretanja na radna mjesta i odvoženja djece u vrtiće i škole te traženje parkinga. Najavljeni su i mogući privremeni zastoji na pojedinim dionicama zbog izvođenja radova, a na takvim mjestima potrebno je pridržavati se propisanih zabrana i ograničenja.

- Završetkom blagdana na cestama će se pojaviti školarci pa slijedom toga pozivamo vozače na pojačani oprez, posebice u zonama škola, ne bi li se zaštitili najranjiviji sudionici u prometu. Zbog vlažnih kolnika te nižih temperatura zraka ceste postaju skliske pa tome treba prilagoditi i brzinu kretanja odnosno poštivati propisana ograničenja brzine, ne bi li se izbjegle prometne nesreće i posljedice po sudionike u prometu, priopćili su iz PU istarske. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter