Vozače iznenadio tehnički pregled na cesti

Prvi put na terenu je korišten regloskop (K. T.)
Prvi put na terenu je korišten regloskop (K. T.)

Djelatnici prometne policije u suradnji s nadzornicima za tehnički pregled i djelatnicima auto kluba Pula-Rovinj protekla si dva dana zaustavljali vozila na Peličetima, Vodnjanskoj cesti i Ulici 119. brigade u sklopu akcije "Dani tehničke ispravnosti vozila 2013.", koju od 25. do 30. studenoga provode Centar za vozila Hrvatske, HAK i stanice za tehnički pregled vozila.

Tehničari su provjeravali stanje ispravnosti svjetla, razinu antrifriza i, ako je bilo potrebe, testirali emisiju ispušnih plinova.

- Ovo je prva godina da izlazimo na prometnice s djelatnicima stanica za tehnički pregled i obavljamo pregled vozila pomoću regloskopa, odnosno uređaja za provjeru ispravnosti svjetala te analizatora ispušnih plinova. Ispravan automobil jedan je od važnijih čimbenika sigurnosti, no nažalost krizom pogođeni vozači u posljednje vrijeme nerijetko zanemaruju servisiranje vozila. Ovakve akcije upravo tome i služe da bi se tehničke nepravilnosti ispravile, kaže Boris Siljan iz HAK auto kluba Pula-Rovinj.

Djelatnici prometne policije tako su prvog dana akcije zaustavili 30 vozača, od kojih su na 11 uočili evidentne neispravnosti te vlasnike uputili na dodatni tehnički pregled. (K. TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter