Vozača citroëna policija ganjala od Pule do Žminja

(Ilustracija/Jelena PREKALJ)
(Ilustracija/Jelena PREKALJ)

Filmska potjera od Pule do Žminja odvijala se u ponedjeljak nešto prije ponoći kada je policija pokušavala zaustaviti 28-godišnjaka s područja Žminja za upravljačem teretnog vozila citroën berlingo, kojeg je policijska ophodnja uočila da je na raskrižju Tršćanske i državne ceste D21 u Puli počinio prometni prekršaj.

Budući da se 28-godišnjak oglušio na zvučne i svjetlosne signale policije da stane te je nastavio vožnju u smjeru Vodnjana, na vodnjanskom području za njim je u potjeru krenula interventna policija.

Mladić je nastavio bježati policajcima pa je potjera za njim nastavljena po selima na području Barbanštine. Tijekom potjere 28-godišnjak je u više navrata prelazio iz trake u traku s namjerom da spriječi policijske službenike u pretjecanju i izgura ih s ceste, ugrožavajući pritom njihovu sigurnost i sigurnosti ostalih sudionika u prometu.

U blizini Žminja 28-godišnjak je skrenuo s glavne ceste na šumski put, gdje je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i udario u suhozid. No, ni to ga nije smelo, već je izašao iz vozila i pobjegao u šumu. Ipak, policajci su ga ubrzo pronašli te su ga uhitili i doveli u prostorije policijske postaje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, protiv 28-godišnjaka će nadležnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava u redovnom postupku, a slijedi mu i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter