Vozac rovera pobjegao s mjesta nesrece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prometnu nesrecu koja se u subotu oko 15.35 sati dogodila na Šišanskoj cesti kod skretanja za naselje Ševe izazvao je nepoznati vozac automobila marke rover pulskih registracijskih oznaka, izvijestila je PU istarska.

Naime, on se kretao iz pravca Šišana prema Puli kada je na raskrižju za naselje Ševe skrenuo ulijevo i oduzeo prednost alfi 156 registracijskih oznaka PU 258-MB kojom je upravljao B. D. (26) iz Pule, a koja se kretala u pravcu Šišana.

Od siline udara alfa je odbacena udesno u stup prometnog znaka "Stop", koji je doslovce pomela i na koncu se zaustavila u visokom raslinju. Rover je pak odbacen unatrag, prema Šišanu, i zaustavio se poprijeko desne prometne trake.

Da je sudar bio silovit potvrduje cinjenica da je hladnjak rovera odbacen na peugeot koji se kretao iza njega, a kojim je upravljao C. M. (60) iz Pule. Osim toga, peugeot je poprskala i kiselina iz roverova uništenog akumulatora.

Osim hitne medicinske pomoci, na mjesto nesrece upuceni su i pulski vatrogasci jer je iz rovera curio benzin. Promet se odvijao jednim kolnickim trakom, upravo iz razloga jer se rover preprijecio desnu kolnicku traku.

U sudaru je lakše ozlijeden vozac alfe, dok je vozac rovera pješice napustio mjesto nesrece, priopcila je PU istarska. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter