Vozac rekorder napuhao 2,34 promila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 2,34 promila napuhao je u subotu 11.10 sati 61-godišnji J. D. iz Petrovije, kojeg je policija za upravljacem automobila honda zaustavila u naselju Plovanija. Nakon alkotestiranja vozac je smješten u posebne policijske prostorije do otrježnjenja.

Istog dana oko 11.40 sati pulska je policija na kolniku kod benzinske postaje Ina u Šijani zaustavila 27-godišnjeg S. C. iz Rijeke, koji je pod utjecajem 1,92 promila alkohola u krvi upravljao automobilom volkswagen. I Rijecanin se trijeznio u policiji.

Na istarskim se cestama tijekom vikenda dogodilo 12 prometnih nesreca u kojima je šest osoba lakše ozlijedeno. Tek materijalna šteta utvrdena je u osam prometnih nesreca. Najcešce greške bile su neprilagodena brzina (7), a u dvije prometne nesrece vozaci su bili pod utjecajem alkohola.

Ukupno su kontrolirana 434 vozila, a utvrdeno je 224 prometnih prekršaja. Najviše je evidentirano prekršaja brzine (78), nevezivanja sigurnosnog pojasa (34), vožnje pod utjecajem alkohola (27), nepropisnog pretjecanja (7), i vožnje neregistriranim vozilom (5). Iz prometa je iskljuceno 30 vozaca i pet vozila.


Podijeli: Facebook Twiter