Vozac porschea optužen za nesrecu u Ozaljskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je pred Opcinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv Mladena Guština, vozaca porschea, jer je izazvao prometnu nesrecu u kojoj su u Ozaljskoj ulici u Zagrebu 1. rujna poginule dvije osobe, priopceno je na internetskim stranicama državnog odvjetništva  koje ne navodi okrivljenikovo ime.

Optužen je  da je oko 12.10 sati 1. rujna upravljao osobnim automobilom marke porsche cayenne sjevernim kolnickim trakom Ozaljske ulice prema zapadu brzinom od najmanje 74,1 kilometar na sat unatoc ogranicenju od 50 kilometara.

Kad je došao do raskrižja s Nehajskom i Okickom ulicom, iako svjestan da tako ugrožava druge sudionike u prometu, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju ravno, unatoc ukljucenu crvenom svjetlu na semaforu za svoj smjer vožnje.

U sredini raskrižja na stražnji lijevi bocni dio porschea naletio je prednjim dijelom osobni automobil audi A8 koji se kretao Nehajskom ulicom prema sjeveru, a u raskrižje je ušao kad mu je bilo otvoreno zeleno svjetlo.

Od udara porsche se zanio stražnjim dijelom udesno, odnosno desnim kotacima na sjeverni plocnik, udario u rasvjetni stup i kontejner za staklo te u stražnji lijevi dio osobnog automobila marke renault clio (parkiran na sjevernom plocniku Ozaljske). U tom je trenutku porsche cayenne naletio na dvoje pješaka, koji su preminuli na mjestu nesrece.

Protiv okrivljenika Guština je predloženo produljenje istražnog zatvora. U nesreci su poginuli 49-godišnja majka i njezin 18-godišnji sin.


Podijeli: Facebook Twiter