Vozač poginuo kod Kanfanara


U prometnoj nesreći koja se danas oko 14:30 sati dogodila na cesti Kanfanar - Rovinj, na izlazu iz Kanfanara, smrtno je stradao Petar Udovičić (79) iz Rovinjskog Sela.

On je iz smjera Kanfanara upravljao automobilom citroën berlingo pulskih registracijskih oznaka, kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u lijevu kolničku traku i sudario se s kamionom tvrtke Cesta d.o.o. iz Pule, kojim je upravljao 23-godišnjak s područja Pazina, a koji je dolazio iz suprotnog smjera. Nesreća se dogodila neposredno nakon pružnog prijelaza.

Kako smo neslužbeno saznali, netom prije sudara berlingo je počeo krivudati po cesti. Udovičić je na mjestu preminuo, no još se utvrđuje je li preminuo od posljedica sudara ili mu je pozlilo prije udara u kamion. Je li vozač kamiona u nesreći ozlijeđen zasad nismo saznali.

Tijelo vozača belinga bilo je zarobljeno u smrskanom automobilu koji je nakon udara u kamion odbačen u svoju prometnu traku. Kamion je pak bio zaustavljen na traku kojim se i kretao i uništena mu je prednja lijeva strana. Berlingu je prednji lijevi dio, posebice kabina na mjestu vozača, bila potpuno smrskana.

Vozilo DVD-a Kanfanar prvo je stiglo na mjesto nesreće, a osim policije intervenirali su i rovinjski vatrogasci s dva vozila. Ubrzo su na mjesto strašne nesreće došli i članovi obitelji poginulog vozača.

Sve su to neslužbene informacije koje smo saznali na mjestu nesreće, a točne okolnosti bit će poznate po okončanju očevida kojeg je uz rovinjsku policiju obavila i dežurna Općinska državna odvjetnica iz Pazina.

Zbog očevida promet se odvijao obilazno preko Žminja, odnosno iz pravca Rovinja preko Tvornice duhana. (S. PERŠIĆ, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter