Vozac pijan, suvozac vrijedao policiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jucer su u prostorije Policijske postaje Labin privedena dvojica muškaraca u dobi od 53 i 49 godina, obojica s podrucja Labina. Jedan je priveden zbog ugrožavanja sigurnosti javnog prometa, a drugi zbog vrijedanja policijskih službenika.

Naime, tijekom nadzora prometa, policijski službenici su jucer oko 2.50 sati u Ulici Slobode u Rapcu zaustavili motocikl marke honda 750, švicarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnjak, dok se kao suvozac na motoru nalazio 49-godišnjak. Nakon alkotestiranja utvrdeno je da vozac upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,47 g/kg te je iskljucen iz prometa i uhicen sukladno Prekršajnom zakonu.

Tijekom postupanja prema suvozacu, koji nije imao zaštitnu kacigu, 49-godišnjak je zapoceo vrijedati i omalovažavati policijske službenike, a s takvim ponašanjem nije prestao ni nakon izdanih upozorenja i zapovijedi te je i on uhicen i priveden u prostorije policije postaje.

Obojica su tijekom jucerašnjeg dana dovedeni na Prekršajni sud Pazin, Stalna služba Labin, i to 53-godišnjak radi pocinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 49-godišnjak radi pocinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter