Vozač koji je usmrtio Riječanina uhićen na Plesu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladen Zečković (36) iz Rijeke poginuo je u teškoj prometnoj nesreći što se dogodila jučer rano ujutro na pristupnom dijelu autoceste Rijeka – Zagreb na Grobniku. Pretpostavlja se da je tijelo pješaka odbačeno prilično daleko od mjesta prvih tragova, a pronađeno je kod branika koji dijele središte autoceste.

Vozač koji je oborio pješaka pobjegao je s mjesta nesreće i ostavio žrtvu bespomoćnu. Terensko vozilo marke volvo XC 90 (navodno švicarskih registracija) i odbjegli vozač poslije su ipak pronađeni i sad je u tijeku istraga nad bjeguncem, stranim državljaninom.

Jučer kasno navečer dobili smo neslužbene informacije da je sporni volvo XC 90 pronađen napušten na području Zameta. To bi moglo biti i logično jer je bjegunac tu mogao sići sa zaobilaznice i to su vjerojatno predvidjeli i istražitelji. Pogibija se dogodila na kolničkoj traci koji vodi s Grobnika prema Rijeci, a nalazi se nekoliko stotina metara od benzinske postaje Čavle.

Policija je pak bila izuzetno efikasna i sumnjivo vozilo je pronađeno sat – dva nakon nesreće ali prazno i to u Rijeci. Potom je organizirana velika potraga i za vozačem kojeg se sumnjiči da je upravljao tim vozilom. On je pronađen nešto prije podneva, ali već u Zagrebačkoj županiji! Intrigantan je podatak da je pohvaljen rad aerodromske policije na zagrebačkom Plesu, što bi ukazivalo da je bjegunac možda želio nestati avionom iz Hrvatske i da je ondje uhićen.

U tijeku je istraga kojom se pokušava razjasniti okolnosti pod kojim se nesreća dogodila, a posebice zašto je vozač bježao. U tim okolnostima jedna od uvijek prisutnih dilema je moguća alkoholiziranost, ali ne isključuje se ni šok, strah i druge okolnosti. Vozač je stvarno mnogo truda uložio u bijeg i nastojao se sakriti. Iz poznatih činjenica se vidi da je auto napustio u Rijeci i u vrlo kratkom vremenu našao se već na području Zagrebačke županije gdje je uhićen. Osim strašne činjenice da je pješaka ostavio da umre na cesti, ovim je bijegom jako otežao i svoju pravnu poziciju i odgovornost. (I. MIKULIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter