Vozac izgorio u hondi nakon sudara s konjem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U stravicnoj i nesvakidašnjoj prometnoj nesreci koja se dogodila kod sela Hrboki na cesti Marcana - Barban nešto prije 22 sata u srijedu poginuo je vozac Robert Pavlic (26) iz Pavlici (policija nije službeno priopcila identitet, op.a.) u hondi accord pulskih oznaka koja je naletjela na konja i doslovce ga raskomadala.

Na mjestu nesrece od opcinskog državnog odvjetnika iz Pule Vlade Šcura doznali smo da se honda ravnim i neosvijetljenim dijelom kolnika kretala iz smjera Marcane prema Barbanu. Nesreca se dogodila kada je na cestu istrcao konj, 30-godišnjeg vlasnika iz Pule, te je u kriticnom trenutku honda, koja se kretala u smjeru Barbana, naletjela na životinju.

Uslijed siline udarca, konj je nabacen na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a potom na krov vozila preko kojeg je preletio, nakon cega je pao na zemljanu površinu, gdje je uginuo. Automobil se nakon udarca nastavio nekontrolirano kretati iducih stotinjak metara.

- Honda je sletjela s lijeve strane kolnika i ondje udarila u stablo uslijed cega se automobil zapalio, a vozac ciji nam identitet zasad još nije poznat izgorio je u vozilu, kazao nam je sinoc oko 1 sat državni odvjetnik koji je nakon ocevida trebao obici i obližnju parcelu te vlasnika koji na njoj drži konje da bi se utvrdilo kako životinja našla na kolniku.

Na mjestu nesrece intervenirali su pulski vatrogasci koji su ugasili vatru, ali vozacu nije bilo spasa.

Na mjestu nesrece doznali smo naime da je osim životinje koja u koju je udarila honda bilo još konja koji su bez nadzora puteljkom iz Hrboki dolutali do prometnice. Da je tragicno stradali vozac honde ipak uocio životinje na cesti svjedoce tragovi kocenja koji su cak i pri slaboj svjetlosti bili vidljivi duž pedesetak metara kolnika. Ocito je vozac nastojao izbjeci udar u konja, no vrlo je vjerojatno da u tome nije uspio zbog prebrze vožnje.

Jak udarac raskomadao je životinju ciji su dijelovi odbaceni na više mjesta po grmlju kraj ceste. Posvuda po kolniku bilo je krvi i životinjskih iznutrica.

Da bi došli do tijela unesrecenog, vatrogasci su oko ponoc i pol poceli piliti stabla te su ubrzo uspjeli izvuci hondu na kolnik. Mrtvo tijelo prevezeno je radi obdukcije na Odjel patologije Opce bolnice Pula.

Komade lešine konja iz grmlja kraj ceste izvukao je djelatnik pulske veterinarske stanice i ukrcao ih u posebno vozilo, a izgorjelo vozilo odvezla je vucna služba. Ocevid ove doista stravicne nesrece policija je zajedno s državnim odvjetnikom pokušavala razjasniti do kasno u noc.

Dionica državne ceste bila je zatvorena od 22.00 do 2.15 sati, od raskrižja za Manjadvorce do raskrižja za  Hrboke, a promet se odvijao obilazno.

U tijeku je kriminalisticko istraživanje okolnosti pod kojima je životinja istrcala na cestu.


Podijeli: Facebook Twiter