Vozac brave prešao na suprotnu traku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija još utvrduje okolnosti nastanka prometne nesrece koja se u cetvrtak dogodila na dionici Sošici - Kanfanar, u kojoj su ozlijedene dvije osobe.

Nesreca se dogodila oko 17.50 sati kada je 62-godišnjak iz Rijeke za volanom fiat brave rijeckih oznaka iz smjera Kanfanara izgubio nadzor nad upravljacem i prešao na suprotnu kolnicku traku te se sudario s citroenom picasso pulskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak s podrucja Žminja.

Oba vozaca prebacena su u pulsku Opcu bolnicu gdje su 62-godišnjaku utvrdili teške, a 41-godišnjaku lakše ozljede.

Nakon silovitog sraza automobila morali su intervenirati i rovinjski vatrogasci, koji su iz brave izvlacili prikliještenog muškarca.

Cesta je do 21 sat bila zatvorena zbog ocevida. Promet se preusmjeravao preko Bala i Smoljanci

Fiat je nakon silovitog udara u xsaru ostao na lijevoj kolnickoj traci, okrenut u smjeru Rovinja, dok je xsara doslovce odbacena s kolnika nekoliko metara izvan i ispod razine ceste. Nesreca se dogodila u blagom desnom zavoju, pa se pretpostavlja da je vozac brave zbog brzine izgubio nadzor i prešao ulijevo te potom izazvao sudar. Nije iskljuceno ni da je vozacu neposredno pred sudar pozlilo.

Od rovinjskih vatrogasaca saznali smo da vozac fiata nije bio pri svijesti kada su ga oslobadali iz smrskanog automobila. Vozac xsare je pak zatecen pri svijesti, u polusjedecem položaju naslonjen na prometni znak uz cestu. (Izvještava Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter