Vonn ne isključuje mogućnost nastupa u Soeldenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olimpijska pobjednica u spustu američka skijašica Lindsey Vonn ne isključuje mogućnost da se vrati natjecanjima na veleslalomu koji će se za Svjetski kup voziti na početku nove sezone 26. listopada u austrijskom Soeldenu.

Amerikanka je operirala desno koljeno nakon što je pokidala križne ligamente na svjetskom prvenstvu u veljači u Schladmingu, a ponovno je počela trenirati na snijegu prije mjesec dana u Portillu u Čileu.

"Napredujem sa svojim programom treniranja", kazala je Vonn. "Najprije sam otklonila svaku mogućnost da nastupim u Soeldenu jer mi se to činilo nemogućim. Ali, sada mi treninzi u Čileu idu jako dobro tako da se to čini mogućim", dodala je.

Šesterostruka pobjednica Svjetskog kupa u spustu (od 2008. do 2013.) namjeravala se najprije vratiti natjecanjima Svjetskog kupa u Beaver Creeeku, krajem studenog, gdje su na programu brze discipline.

"Nisam još testirala koljeno u uvjetima utrke, to bi bio skok u nepoznato. Ali, vjerujem da će sve proći dobro", rekla je Vonn, dodavši da joj je koljeno "sto posto spremno" i da ne natiče niti je boli.

Ne bi li se što bolje pripremila za Olimpijske igre u Sočiju u veljači, američka je skijašica rekla da ne namjerava nastupati u slalomskim utrkama Svjetskog kupa. Amerikanka, koja sada ima gotovo 29 godina, u Svjetskom je kupu ostvarila 59 pobjeda i nedostaju joj još samo tri da sruši rekord koji drži Austrijanka Annemarie Moser-Proell. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter