Volpi i službeno u NK Rijeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gabriele Volpi i službeno je ušao u klub s Kantride, objavljeno je u sjedištu rijecke gradske uprave, na konferenciji za novinare koju je pohodio rekordan broj novinara.

Sporazum izmedu NK Rijeke, Grada Rijeke i Volpija potpisan je na tri godine za vrijeme kojih se ocekuje da klub prode proces preoblikovanja. Nakon toga Volpi bi postao 70-postotni vlasnik kluba dok bi 30 posto vlasništva ostalo Gradu Rijeci koji bi od svog dijela eventualno ponudio dio vlasništva navijacima.

Volpi se obvezao do kraja ove godine u klub uložiti 3 milijuna eura koliko iznose dugovanja NK Rijeke te još najmanje 1,8 milijuna erua za svaku godinu.

- Hvala gradonacelniku Obersnelu na predivnom bazenu na Kantridi. Ovo je bio važan dan za mene, ali i za ljude koji godinama rade sa mnom u Nigeriji. Mislim na Damira Miškovica i Predraga Slobodu. Dva su motiva koja su me nagnala za ulaganje u Rijeku, jedan je to što sam osnovao fondaciju za ulaganje u sport, a drugi je što sam zaljubljen u Hrvatsku, rekao je Volpi.

NK Rijeka postala je dio velike sportske obitelji koju cine nogometna akademija u Nigeriji, muški i ženski vaterpolo klub Pro Recco, vaterpolo klub Primorje i nogometni klub Spezia, izjavio je Gabriele Volpi nakon potpisivanja.


Podijeli: Facebook Twiter