Volonteri ciste novigradsku dvoranu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako su snažne kiše i vodene bujice koje su pogodile Bujštinu donijele Novigradu išta dobro, onda su to solidarnost i zajedništvo koje na djelu u poplavom devastiranoj sportskoj dvorani, uz vatrogasce i komunalce, od utorka pokazuju clanovi raznih udruga, radnici gradevinskih firmi, bajkeri i drugi Novigradani.

U objekt vrijedan 40 milijuna kuna, otvoren prije nepunih mjesec dana, prodrlo je, procjenjuje se, desetak tisuca prostornih metara vode i mulja koji su za sobom ostavili dramatican prizor - potpuno uništen parket i oštecenja ciji obim tek treba utvrditi.

S ispumpavanjem su vatrogasci u utorak poslijepodne bili pri kraju: bavili su se s još desetak centimetara vode u kotlovnici i drugim prostorima na najnižoj razini dvorane, koja je vecim dijelom ukopana u zemlju, doznajemo od Alena Luka, nacelnika gradske uprave.



- Šezdesetak ljudi, od kojih su polovina volonteri, radi od jutra. Vade parket s drvenom podlogom, opremu - klupe, golove, strunjace - i sve drugo što se selektira i popisuje. Dosta toga ce vjerojatno biti moguce spasiti.

Iducih dana cemo nastaviti s cišcenjem. Neki su gradani vec ovdje, iako dosad nismo objavili poziv za volontere, a mnogi zovu u Grad i pitaju kako mogu pomoci, rekao je Luk.

Napomenuo je da aktivni krov s igralištima nije stradao te da ce strucne službe, nadzorni inženjeri i izvodaci utvrditi nastale štete, a prve procjene bi mogle biti poznate do kraja tjedna. Voditelj dvorane, za kojega je javni natjecaj raspisan tijekom ljeta, još nije izabran, a dvoranom zasad upravlja Neapolis sport, na cijem je celu upravo Luk. (Napisala i snimila K. FLEGAR)

RAZGOVOR S VOLONTERIMA MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE U SRIJEDU 22. RUJNA.


Podijeli: Facebook Twiter