Volme dobivaju vodovodnu mrežu

Konačno vodovodna mreža u Volmama (T. GRBIĆ)
Konačno vodovodna mreža u Volmama (T. GRBIĆ)

Počela je gradnja 900 metara vodovodne mreže u banjolskom naselju Volme, a rok za dovršetak je 45 radnih dana. Izvođač je tvrtka Vintijan, a vrijednost radova je 960 tisuća kuna od čega 90 posto financiraju Hrvatske Vode, a ostatak Općina Medulin. Po završetku radova cijelo naselje će konačno imati vodovodnu mrežu koja dosad nije postojala već se koristila "interna mreža" s alkatenkama.

- Nakon niza godina konačno smo uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju za izgradnju vodovodne mreže na području Volme-Šćuza. Naselje prvi put dobiva vodu, a dosad su se mještani snalazili privremenim priključcima, kaže medulinski načelnik Goran Buić.

U naselju je 20-tinjak kuća i stotinjak stanovnika. Od Buića saznajemo da je Elektroistra prije godinu dana uložila oko milijun kuna u izgradnju trafostanice i elektroenergetske mreže čemu je prethodilo probijanje koridora prometnica o trošku Općine koja ih trenutno i projektira.

- Planira se izgradnja oborinske odvodnje, postavljanje javne rasvjete i asfaltiranje prometnica. Krenuli smo i u projektiranje kanalizacijske mreže, a trenutno rješavamo imovinskopravne odnose, kaže Buić. Dodaje da je do prije tri godine naselje bilo zaboravljeno, no da će uskoro izgledati kako mu i pristaje te da je u tijeku izrada izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja naselja Volme-Šćuza s obzirom na velik broj ilegalno izgrađenih objekata. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter