Volkswagenom u žardinjere, mopedista i parkirani automobil

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Prebrza vožnja mokrim i skliskim kolnikom na raskrižju Trga Republike s Marulićevom ulicom u Puli u srijedu je oko 5.40 sati okončana s jednom lakše ozlijeđenom osobom i više oštećenih vozila.

Vozač automobila Volkswagen pulskih oznaka, 33-godišnjak iz okolice Ližnjana kretao se zapadnom kolničkom trakom ulice Trg Republike, kod zgrade Croatia osiguranja, odnosno Elektroistre. Ulaskom u raskrižje, kada je za njegov smjer kretanja bilo uključeno zeleno svjetlo na semaforu, nastavio se kretati  Marulićevom ulicom, ali brzinu kretanja nije prilagodio osobinama  ceste. Na mokrom i skliskom kolniku izgubio je nadzor te je došlo do zanošenja vozila i prelaska na lijevu prometnu traku. Ondje je prednjim dijelom Volkswagen udario u betonske vaze za cvijeće, koje su tako "pogurane" udarile u parkirani automobil Fiat, pulskih oznaka, zasad nepoznatog vlasnika.

Volkswagen se nastavio zanositi pa je udario i u moped Gillera, pulskih oznaka, kojim je kolnikom Marulićeve upravljao 38-godišnji Puljanin. Uslijed siline udara, vozač mopeda je zajedno s mopedom pao na kolnik, dok je Volkswagen u daljnjem zanošenju, izletio izvan kolnika na nogostup. Ondje je stražnjim dijelom vozila udario u nepropisno parkirani automobil Renault, pulskih oznaka.

Vozač mopeda u nesreći je lakše ozlijeđen te je zadržan u pulskoj Općoj bolnici, a 33-godišnjem vozaču Volkswagena izdan je obvezni prekršajni nalog. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter