Volkswagen amarok dobit će snažniji motor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pick-up Volkswagen amarok dobiva snažniji početni motor - prethodni 2.0 TDI sa 122 KS bit će zamijenjen s verzijom od 140 KS čime se poboljšavaju performanse uz istovremeno jednako nisku potrošnju goriva. U ponudu je također uvrštena brojna dodatna oprema.

Snaga 2-litrenog TDI motora s common rail ubrizgavanjem, koja je povećana za 18 KS na raspolaganju je pri 3500 okretaja u minuti. Okretni moment, koji i dalje raspolaže s 340 Nm, spreman je u rasponu od 1600 do 2250 okretaja u minuti.

Amarok sada ubrzava od 0 do 100 km/h za 12,6 sekundi (prije 13,2 s), a maksimalna brzina mu iznosi 168 km/h što je 6 km/h brže.

Unatoč osjetno poboljšanim voznim svojstvima, potrošnja je ostala nepromijenjena. S opcijskom BlueMotion tehnologijom troši samo 6,8 litara dizelskog goriva na 100 km.

Novi početni motor na raspolaganju je za amarok s dvoja vrata i jednostavnom kabinom sa stražnjim pogonom ili po želji s pogonom na sve kotače, kao i za izvedbu s četiri vrata i duplom kabinom sa stražnjim pogonom ili s jednom od dvije verzije pogona na sve kotače, uvijek u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a u ponudi je za sve tri linije opreme.

U ponudu je također uvrštena brojna dodatna oprema, poznata iz multivana poput vrhunskog radio-navigacijskog sustava, "parkpilota" u kombinaciji s kamerom za vožnju unatrag, dodatnog grijanja u mirovanju s mogućnošću programiranja daljinskim upravljačem, svjetla za maglu uključujući svjetla za skretanje, brisače vjetrobranskog stakla sa senzorom za kišu. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter