Voljenu osobu odvedite u Pulu!

Festival Outlook imao je za Pulu i Puljštinu puno veće značenje osim pukog dolaska velikog broja gostiju (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Festival Outlook imao je za Pulu i Puljštinu puno veće značenje osim pukog dolaska velikog broja gostiju (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Nakon što su krajem kolovoza i u rujnu CNN, BBC i NBC, vodeće svjetske TV kuće emitirale spektakl hokeja na ledu u pulskoj Areni - Arena Ice Fever MMXII, u protekle nedjelje je cijela Velika Britanija mogla iznova čitati hvalospjeve o Puli.

Visokotiražno izdanje nedjeljnog The Suna, jedne od vodećih tiskovina u Britaniji, objavilo je članak autorice Loren Naylor pod naslovom "Glasna i dražesna, Pula je prilično posebna". Bogat program manifestacija i kulturne znamenitosti oduševili su novinarku tog najtiražnijeg britanskog dnevnog lista, koji mjesecima nakon špice sezone donosi tekst o ljepotama i turističkim sadržajima Pule i okolice. Sadržaja teksta se ne bi posramio nijedan Puljanin pa da je i najzaljubljeniji u svoj grad jer se u njemu veličaju ljepote i ponuda Puljštine iz doživljaja autorice tijekom Outlook festivala u kolovozu 2012. godine.

Prirodne i povijesne ljepote znamenitosti, pristupačne cijene, čistoća, ukusna hrana i piće samo su neke od kvaliteta kojima se predstavljaju Pula i njezina okolica, koju su autorici predstavile pulska, istarska i hrvatska turistička zajednica.

"Pula je najpoznatija po nedirnutim pejzažima, vinima i ribolovu", počinje Naylor. Uz Arenu, koju autorica kasnije opisuje kao pozornicu filmskog festivala svakog srpnja u godini, a na kojoj je i britanska zvijezda sir Tom Jones nastupio prošlog ljeta, Naylor potom opisuje gradska vrata, zidove i hramove, znamenitosti koje se, kako ističe, mogu razgledati pješice, uz šetnju Ulicom Sergijevaca gdje se mogu pronaći suvenirnice, zgodni barovi i prepuni restorani.

"Mirna i privlačna, sušta suprotnost Outlook festivalu u kolovozu, na obali luke nalazi se Arena", nastavlja autorica opisujući koje sve vrste glazbe nudi festival u Štinjanu preko puta zaljeva, koji je proteklog ljeta nudio kombinaciju Sunca, pljuska i gužve, za nezaboravno iskustvo uz impresivne pozornice, vrhunski zvuk i, ono je što je autoricu najviše iznenadilo, izuzetnu čistoću.

Stoga ne čudi da je na petodnevni festival pohitalo 15 tisuća Britanaca, zaključuje Naylor.

"Ako želite impresionirati osobu koju volite, onda je svkako odvedite u ovaj magični grad", zaključuje Naylor. (pišu B. BAN i G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter