Volimo ples, živimo za njega

USB-ovke u kategoriji Duo
USB-ovke u kategoriji Duo

Na plesnom natjecanju DanceStar, otvorenom prvenstvu Hrvatske i kvalifikacijama za World Dance Masters 2014. održanom proteklog vikenda u Osijeku, predstavilo se oko 1.200 plesača iz svih krajeva Hrvatske, a među njima i dvjestotinjak mladih plesačica i plesača iz Istre, iz ukupno sedam društava i udruga iz Poreča, Rovinja, Vodnjana, Fažane i Pule. Najzastupljeniji su bili Porečani, iz tamošnjeg Društva Naša djeca, udruge mladih Urbana subkulturna baza USB i Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08.

- Vratili smo se veseli, zadovoljni, puni dojmova. Puno smo toga naučili, lijepo se družili, osjetili svjetla pozornice i stekli nova iskustva i prijatelje. Osamdesetak djece iz šest plesnih grupa DND-a pokazalo je da su prave ambasadorice veselja, dobre volje, ali i "velike" male plesačice, doznajemo od Sonje Kotur Lovreković, predsjednice porečkog DND-a. Voditeljice plesačica, autorice koreografija i kostima bile su Ivana Domazet, Elisabeth Wertheim i Adila Bidžos iz USB-a.

Domazet i Wertheim vodile su plesačice (i jednog plesača) iz USB-a koje su se i ovaj put okitile brojnim nagradama. Istaknuti svakako valja istaknuti onu za najbolju koreografiju cijelog natjecanja ("Save me" u seniorskoj formaciji discipline Contemporary Modern), koju je Domazet osvojila drugu godinu.

- Ključ našeg uspjeha leži u timskom radu i prijateljstvu koji čine naš ples većim. Iskrene emocije rastu iza pozornice, a najbolji trenutak da se pokažemo je kad nas obasjaju reflektori, a nastup okruni gromoglasan pljesak publike. Zajedno volimo ples, zajedno živimo za ples, kaže Domazet.

Istarski predstavnici koji su prošli kvalifikacije nastupit će na svjetskom prvenstvu ESDU Dance Star i World Dance Masters koje će se u svibnju održati u Poreču.

USB-ovkama sedam prvih mjesta

U baletu dječja grupa pulskog Ronda osvojila je drugo mjesto, a njegova mini-formacija prvo. U narodnim, folklornim plesovima seniorska grupa Roxanne iz Rovinja bila je prva kao i seniorski duo porečkog Studija MOT 08 u akrobatskom plesu.

Juniorska grupa porečkog DND-a bila je druga u Contemporary Modern, a porečke USB-ovke su u ovoj disciplini osvojile prva mjesta kod seniorskih grupa i formacija. USB-ov seniorski solo bio je najbolji u disciplini Lyrical. U disciplini MTV Commercial dječja grupa MOT-a 08 bila je treća, a USB-ova seniorska grupa druga.

Open je bio najbrojnija disciplina. U njoj je druga mjesta među u kategorijama solo senior i duo/trio junior osvojio DND Fažana. Seniorski duo/trio USB-a bio je prvi, a onaj vodnjanskog DND-a (Saltatrix) treći. Juniorska grupa MOT-a 08 bila je treća, a seniorska USB-a druga. Druga je bila i mini formacija DND-a Poreč, a isti plasman ostvarila je i juniorska formacija DND-a Fažana. U seniorskim formacijama Opena prva je bila ona USB-a, a druga MOT-a 08.

U disciplini Jazz prva mjesta osvojio je USB Poreč u kategorijama seniorski duo/trio i grupa te Roxanne u dječjim grupama.

Koreografija fažanskog DND-a bila je treća u mini grupi u disciplini glazbenog kazališta (Musical Theater) baš kao i seniorska grupa Saltatrixa. U kategoriji Production number u juniorskim formacijama pehar za prvo mjesto dobila je ona fažanskog DND-a. (V. HABEREITER, G. PRODAN; foto Bernard RITOŠA)


Podijeli: Facebook Twiter