Volim Hrvatsku - NE u EU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nestranacka gradanska inicijativa "Volim Hrvatsku - NE u EU" u subotu je na pulskoj tržnici otvorila knjigu u koju su se gradani potpisivali i izjašnjavali jesu li za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te, ako jesu, zašto. Osnivac udruge Tomislav Capar, koji ne krije da je protiv ulaska u Uniju, iznio je na štand kvalitetnu domacu hranu koju ce biti problem prodati pod hrvatskim imenom u EU-u iako je, kako kaže, prvoklasna. Capar se i sam bavi uzgojem cvijeca i povrca.

U subotu se potpisalo oko 250 ljudi, medu kojima je vecina bila protiv, no bilo je i sedamnaestero onih koji su se izjasnili za ulazak u EU. Od onih koji su protiv, neki su napisali da im je "dosta naših lopova". Potpisivali su se i naši ljudi koji rade u inozemstvu i poznaju situaciju u Uniji, a Capar je dozvolio i djeci od 14 godina da napišu svoj komentar.

- Želio bih od toga napraviti nepoliticki pokret na razini Hrvatske jer me provocira to koliko nam gluposti HTV servira kada se radi o ulasku Hrvatske u EU i zato što daju prostora ljudima koji obecavaju stvari koje nisu realne, objašnjava Capar. Glavni razlog njegove inicijative je strah za vlastitu i buducnost svoje djece jer od EU-a, kako kaže, možemo dobiti 300 milijardi dolara, ali ce to netko, i to baš naša djeca, morati vracati.

Gradani ce se moci potpisivati i u nedjelju od 8 do 13 sati te sljedece subote i nedjelje.


Podijeli: Facebook Twiter