Vojska odustala od aktivnosti oko Porera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vojska je odgodila testiranje ronilacke opreme u blizini rta Kamenjak nakon napisa u Glasu Istre o zabrani sidrenja i ribarenja u širem akvatoriju svjetionika Porer usred turisticke sezone. Iako bi se sportskim rjecnikom to moglo okarakterizirati kao da je Glas Istre poveo s jedan naprema nula, vojska se ipak ne predaje tako lako. Naime, iz Ministarstva obrane (MORH) danas su nam porucili da je Bojna za specijalna djelovanja vec obavila dio testiranja, a da ce ostatak "provesti u narednom razdoblju".

Iz vrlo šturog odgovora iz MORH-a nemoguce je išcitati zbog cega je testiranje odgodeno, iako se može nagadati da ih je na to natjerao negativan stav javnosti nakon što je u našem listu objavljen clanak o ogranicenjima plovidbe oko rta Kamenjak. Iako u MORH-u napominju da je dio testiranja obavljen, nije jasno kada i gdje, buduci da naši fotoreporteri, dežurajuci u prijepodnevnim satima na Kamenjaku, nisu uocili nikakve vojne aktivnosti u tom akvatoriju.

Na koncu se ipak pokazalo da nije ni vrijeme, a ni mjesto za bilo kakve vojne aktivnosti, kako je to izjavio direktor županijske Turisticke zajednice Tomislav Popovic, pa makar se one ne zvale vojne vježbe.

Epilog price je da se ukidaju sva ogranicenja u plovidbi oko rta Kamenjak, te se svi mogu slobodno sidriti i pecati na šekama oko Porera.


Podijeli: Facebook Twiter