Vojnici EUFOR-a izazvali incident u Banjoj Luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica austrijskih pripadnika europskih mirovnih snaga EUFOR u BiH izazvali su u nedjelju u ranim jutarnjim satima incident u kojemu je ozlijeđena jedna djevojka, izvijestili su iz policije.

Načelnik Policijske uprave u Banjoj Luci Željko Stojnić izjavio je da su u narušavanju javnog reda i mira sudjelovale dvije osobe za koje je u policijskom sjedištu utvrđeno da su pripadnici EUFOR-a te dvoje mlađih Banjolučana. U incidentu je djevojka inicijala A. Ć. iz Banje Luke zadobila lakše ozljede.

Stojnić je dodao da su pripadnici EUFOR-a, koji su davali dojam alkoholiziranosti, saslušani u policijskoj upravi te da nisu bili uhićeni jer posjeduju imunitet od progona.

Iz sjedišta misije EUFOR-a u BiH u nedjelju su priopćili da su dvojica austrijskih pripadnika EUFOR-a sudjelovali u izgredu o čemu će provesti temeljitu istragu.

Po medijskim navodima izgred se dogodio iza 4.00 sata u središtu Banje Luke kada su dvojica pripadnika EUFOR-a napali jednu Banjolučanku kojoj je u pomoć pritekao mladić. U tome trenutku na licu mjesta su se pojavili pripadnici lokalne policije. Djevojka je zadobila ozljede kuka, dok je Banjolučanin prošao neozlijeđen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter