Vojnić: Ne zna se tko je skinuo ćiriličnu ploču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije još poznato tko je tijekom noći skinuo ploču s ćiriličnim natpisom sa zgrade Općine Vojnić, ali su uzeti otisci i drugi tragovi te policija razgovara s mogućim očevicima, doznaje se poslijepodne od općinskog načelnika Nebojše Andrića, neposredno nakon završetka policijskog očevida.

Na ulazu u zgradu bilo je upaljeno svijetlo koje se i inače ne gasi noću tako da je moguće da očevidaca ima. Policija je nedvojbeno utvrdila da je ploča skinuta jučer prije ponoći jer je za ophodnje u 20 sati bila tamo, a u ponoć više ne.

Materijalna šteta je ispod 300 kuna, ali je nematerijalna puno veća zbog slike da u Vojniću ima međunacionalnih sukoba, iako je istina, kaže Andrić, potpuno suprotna. Andrić ističe da bi jako htio znati tko je to učinio kako bi se izbjegla nagađanja tko stoji iza izgreda.

Najavio je da će već u ponedjeljak na zgradi biti nova ploča na dva pisma. Na pitanje kako je moguće da se to napravi tako brzo, preko vikenda, odgovorio je da je nova ploča plaćena još prije tjedan dana, "jer je bilo za pretpostaviti da će u razbijanju ploča i Vojnić doći na red". No, dodao je da je nova ploča naručena i zato što su do sada na zgradi bile odvojene ploče istog sadržaja na dva pisma, iako je ispravno da na istoj ploči budu nazivi na oba pisma.

Andrić je uvjeren da skidanje ploče nema veze s političkom situacijom u Vojniću i da to nije počinio nitko iz Vojnića jer to nikome nije u interesu.

"Ovim činom svi smo gubitnici. Na tome nitko ne može profitirati. Nije dobro kad se objavi da u Vojniću nije sigurno. Tko će od poduzetnika doći i uložiti u ovaj kraj ili uopće doći ovamo živjeti ako nije sigurno? Neće doći ni liječnik u Dom zdravlja, ni bilo tko sa strane", kaže Andrić i ističe da je došlo vrijeme da hrvatska Vlada sjedne s Vukovarcima i završi priču s ćirilicom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter