Vojni avioni uznemirili Medulince

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niski preleti bucnih vojnih aviona, koji su u srijedu prelijetali podrucjem iznad Medulina i uznemirili tamošnje mještane i turiste, tek su minimum vojnih vježbi i obuke pilota, da se zakljuciti iz dopisa Ministarstva obrane RH.

Jucer su nam se mještani požalili na letove, a iako smo MORH-u poslali pitanja, izmedu ostalog i do kada ce se održavati vježbe, konkretne informacije nismo dobili.

Iz MORH-a su pak porucili da se ispricavaju za uznemiravanje te mole gradane da u obzir uzmu primarnu zadacu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzracne obrane - nadzor i zaštitu zracnog prostora RH.

- Zrakoplovi HRZ-a izvršavali su u srijedu redovite letacke zadace u skladu s propisanim procedurama leta, odobrenim zracnim putovima i zonama od strane Hrvatske kontrole zracne plovidbe te uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera prilikom izvodenja leta, saznali smo iz Službe za odnose s javnošcu i informiranje MORH-a.

Provode se, kažu, samo aktivnosti nužne za operativnu uporabu zrakoplova i pilota s ciljem provedbe preuzetih obveza zaštite i nadzora hrvatskog zracnog prostora.


Podijeli: Facebook Twiter