Vojkovic ostaje na celu Croatia osiguranja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada u cetvrtak nije smjenila Hrvoja Vojkovica s mjesta predsjednika Uprave Croatia osiguranja iako se vec danima u politickim kuloarima o tome govori kao o gotovoj stvari. Takoder, nije smijenjen ni drugi clan Uprave Damir Mihanovic, o cijoj se smjeni takoder spekuliralo.

Vojkovicev izlazak iz koalicijskog HSLS-a Vladi bi olakšao smjenu, ali sa zatvorenog dijela sjednice nije stiglo priopcenje da se Nadzornom odboru daje nalog o promjenama u vodecoj osiguravateljskoj kuci u Hrvatskoj.

Iako je Vojkovic zasad preživio na celu Croatia osiguranja, naši izvori iz Vlade tvrde da se nije odustalo od njegove smjene nego da je ona tek odgodena dok Vlada ne pronade njegovog nasljednika koji bi u sljedecem periodu trebao voditi to osiguravajuce društvo. Uz to, isticu da ce iz Uprave biti maknut i Mihanovic.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik NO-a Croatia osiguranja Ivan Šuker, na upit hoce li smijeniti Vojkovica, kazao je da Nadzorni odbor to ne može uciniti bez Vladinog prijedloga, a Vlada takav prijedlog nije dala.

- Ja to ne mogu napraviti prije odluke Vlade. Znate da Vlada predlaže, a Nadzorni odbor temeljem toga radi, rekao je Šuker nakon sjednice Vlade.


Podijeli: Facebook Twiter