Vojarnu pretvaraju u klub mladih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa entuzijasta iz Kluba mladih Pazin, koja je prije otprilike dva mjeseca zapocela s obnavljanjem prostora u bivšoj vojarni “Veli Jože” koji je klubu dodijeljen na korištenje, iskoristila je i ovaj vikend za razlicite radove unutar te uokolo objekta. Tako su popodne obavljali sitnije popravke unutar samih prostorija koje koriste te uredili okoliš zgrade u kojima se one nalaze.

Tijekom protekla dva mjeseca betonirali su pod u jednoj od prostorija, a jednu od njih su i proširili tako što su srušili zid koji ju je odvajao od susjedne prostorije. Pokupili su i mnoštvo smeca koje se nalazilo svuda oko zgrade te raskrcili šikaru koja je pocela rasti iza objekta. Na ocišcenom terenu žele napraviti travnato igralište na kojem bi se mogao igrati badminton te odbojka, a kako doznajemo od jednog od najaktivnijih clanova, Dina Miletica, sljedeceg tjedna u klub bi trebao stici stol za stolni tenis te pikado. U jednoj od prostorija vec vježba jedan mladi bend, a proteklog tjedna zapocelo je i održavanje projekcija nezavisnih filmova.

Želja im je i da u svojem prostoru otvore svojevrsni webcafe, a ove godine iznijeli su i teret organizacije vaterpolo turnira na Zareckom krovu. Za ostvarenje ovih, ali i mnogih drugih planova potrebno im je mnoštvo sredstava pa svi koji im žele pomoci donacijom, bilo da se radi o alatu, gradevinskom materijalu ili novcanim sredstvima, mogu ih pronaci svakog popodneva u njihovim klupskim prostorijama, odnosno u objektu nasuprot bivše zgrade zapovjedništva vojarne «Veli Jože».


Podijeli: Facebook Twiter