Voivod u ponedjeljak u klubu Uljanik


Viva La Pola! 2017 u klub Uljanik u ponedjeljak dovodi legendarni kanadski speed thrash metal bend Voivod koji u Pulu stižu prvi put i to u sklopu "Post Society Tour Europe 2017". Uz njih će nastupiti i stoner rockeri Earth Ship iz Njemačke, kojima će to također biti prvi posjet ovim prostorima, a program počinje u 20 sati.

Voivod su u glazbenu karijeru krenuli početkom osamdesetih  i vrlo brzo su skrenuli pozornost originalnim i jedinstvenim stilom, postavši jedan od ključnih bendova tadašnjeg rastućeg trenda u metalu uz Kreator, Celtic Frost i ostale. Prva dva albuma "War and Pain" i "Rrröööaaarrr" bili su naznaka posebnosti i lucidnosti, da bi s trećim albumom "Killing Technology" ušli u anale najboljih trenutaka žestoke glazbe, snimivši uz albume koji će uslijediti, jedne od najoriginalnijih uradaka u svijetu metal glazbe ikad. "Killing Technology" je pokazao nevjerojatnu snagu, vrhunski kreativni pogon četvorke u sastavu Piggy, Blacky, Snake i Away, uz futurističko zastrašujuću liriku i sjajne lay out priče. I sljedeći albumi "Dimension Hatross" i "Nothing Face" nastavili su uz najviše standarde. Albumom "Angel Rat" iz 1991., Voivod pokazuju kako se jedinstvena vizija može implementirati i u alter rock ozračje, snimivši jedan od najboljih nestandardnih rock albuma ranih devedesetih uz nezaboravne numere kao što su "Clouds in my House", "Panorama" i dr. U narednim godinama uspješno nastavljaju prvobitno zacrtanim stremljenjima, postavši sinonim za trajnu glazbenu kvalitetu u svijetu metal glazbe. Od 2002. do 2008. na mjestu basiste u grupi Voivod se nalazio Jason Newsted (Jasonic) koji je prije toga svirao u Metallici.

Uz 13 studijskih albuma, obilježavajući 35 godina karijere, Voivod konačno stižu u Pulu gdje će odsvirati sve kultne klasike kao što su "Ravenous Medicine", "Tribal Convictions", "Voivod", "Chaosmöngers", "Ripping Headaches", obradu klasika "Astronomy Domine" Pink Floyda i dr.

Ulaznice u pretprodaji u Puli mogu se kupiti u Rock baru Mimoza i u Dallas Music Shopu u Rijeci. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter