Vogue je odabrao najljepše proljetne haljine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije tajna da s nestrpljenjem ocekujemo tople proljetne dane, kako bismo iz ormara izvadili omiljene, lepršave komade, a u podjednakoj mjeri veseli im se i britanski Vogue, koji je ovih dana objavio listu 10 najljepših proljetnih haljina.

Spomenute kreacije, uglavnom predstavljene na londonskom i pariškom tjednu mode u jesen 2011., uvelike odražavaju trendove kojima cemo se zaraziti za samo koji mjesec.

Isabel Marant, primjerice, predstavila je dizajnersko rješenje koje je u jedno spojilo rucno izradenu francusku cipku s metalik srebrnom mini haljinom, dok se cipkom kao detaljem poigrala Stella McCartney, cija je elektricno plava kreacija poslužila kao ogledni primjer ljetnog trenda inspiriranog ležernom, sportskom odjecom.

Michael van der Ham, kao relativno novo ime na modnoj sceni, i dalje kroz kolekcije proteže prepoznatljivi patchwork, vidljiv i u slucaju Vogueove omiljene haljine iz dizajnerove proljetne linije, koja je u jedno spojila niz intrigantnih kolaža. Ikat print prevladao je kao lajtmotiv Carvenove revije, iz koje se izdvojila ova vibrantna i zaigrana koktel haljinica.

Brand Acne, za iducu sezonu prigrlio je boje slatkiša, koje su prevladale na bajkovitim haljina, kao što je ova nježno ružicasta s dominirajucom, punom suknjom. U kreativnom studiju Petera Pilotta, dizajnerski dvojac osmislio je podjednako primjetno, no ipak mnogo kompleksnije rješenje, s definiranim strukom i pencil suknjom, u cijeloj svojoj dužini izvezenoj svjetlucavim, cvjetnim aplikacijama.

Zemljane tonove u svojim kolekcijama, zastupljene su imali Jonathan Saunders i Dries van Noten. Vogue je odabrao kreaciju koja je otvorila Saundersovu reviju, i to zbog majstorski odradene boje i printa te strukturirane suknje duljine ispod koljena. It haljina Driesa van Notena u jedno je spojila jednostavan kroj i tropski print, koji je na tragu cvjetnog trenda, no opet sa sebi svojstvenim i pažnje vrijednim pomakom.

Pastelne su boje pravi as u rukavu za Richarda Nicolla i kreativni dvojac koji stoji iza branda Teatum Jones. Ove haljine, sa svojim maksi duljinama i opuštenim, a opet tako elegantnim krojevima, pravi su odabir za tople proljetne i ljetne dane.


Podijeli: Facebook Twiter