Voga Teleferika: Barkarioli veslali najbolje

(R.SELAN)
(R.SELAN)

U organizaciji skupine građana i JK Kvarner u nedjelju je u Rapcu održana "Voga Teleferika", tradicionalna veslačka regata koja označava početak turističke sezone. Pobijedila je ekipa Barkariola u sastavu Marin Bubić, Igor Munjas, Rino Zulijan, Marko Škopac i David Černjul.

U ženskoj kategoriji natjecale su se dvije ekipe, a bolja od ekipe Veslo i pol - Rockwool bila je Zumba u sastavu Kristina Santaleza, Ingrida Škopac - Verbanac, Katija Fable, Karla Golja Milevoj i Tatjana Zupičić. Osim peharom pobjednici su nagrađeni i pršutom.

U prvoj kvalifikacijskoj vožnji Barkarioli su osvojili drugo mjesto, ispred njih je na cilj stigla L - Gyim Labin. Treći su bili Rujevčani Rijeka, a četvrti Boemi iz Rijeke. U drugoj vožnji slavio je Maestral, drugo mjesto pripalo je Mareti, treće ekipi Delfino, a četvrto i peto momčadima Đoni Bravo i Baroco Caffe.

U finalu su veslali osvajači prvih i drugih mjesta. Maestralu je na samom početku puklo veslo, pa se morao zadovoljiti četvrtim mjestom, ali je nagrađen peharom za fair play. Mareti je pripalo treće mjesto, a L - Gyimu je, osim pehara za drugo mjesto, uručen posebno izrađeni keramički tanjur u znak zahvalnosti za deset godina neprekidnog sudjelovanja na regati.

Za treći pršut natjecale su se četiri ekipe konopaša, a najuspješniji u potezanju bili su Lošinjani, stanovnici Lošinjske ulice. Fešta je počela jutarnjim nastupom Gradskog orkestra Labin, nakon čega su pozornicu preuzeli Alen Lazarić i Anelidi. Posjetiteljima su se nudili besplatne sardele i ćevapčići. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter