Vodovod u Valturi obnavljat će se europskim novcem

U Valturi će se obnoviti dotrajale vodovodne cijevi
U Valturi će se obnoviti dotrajale vodovodne cijevi

Općinski vijećnici Ližnjana na protekloj su sjednici jednoglasno usvojili odluku kojom su dali suglasnost pulskom Vodovodu za rekonstrukciju vodovodne mreže u Valturi. Prema objašnjenju načelnika Marka Ravnića, riječ je o projektu vrijednom 6,5 milijuna kuna koji će se ovaj tjedan kandidirati za europska sredstva, i to putem mjere 7 - Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima. Dio je to Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

- Projekt bi se mogao u potpunosti pokriti sredstvima eurofondova. Ovih ćemo ga dana, zajedno s Vodovodom, koji je nositelj, prijaviti na natječaj, rekao je načelnik.

Ambulanta u Šišanu

Vijećnici su jednoglasno povjerili pulskoj tvrtki Vintijan posao održavanja javne rasvjete na području općine. Vintijan je na natječaju bio jedini, a time i najpovoljniji ponuditelj s ponudom od 99,4 tisuće kuna. Načelnik će s ponuditeljem sklopiti okvirni sporazum o povjeravanju komunalnog posla održavanja javne rasvjete nakon isteka roka mirovanja od 15 dana od dana dostave odluke, u skladu sa zakonom i uvjetima iz natječajne dokumentacije.

Usvojen je i zapisnik s prethodne sjednice, pa je tako načelnik, na pitanje vijećnice Monike Uzoon (HDZ) o tome dokud se stiglo s izgradnjom ambulante u Šišanu, odgovorio da je razmotreno više mogućnosti.

- Razmišljalo se da ambulanta bude iznad butige, ali je trebalo riješiti međukatnu konstrukciju, no takav prostor predstavljao bi problem za starije osobe, pa smo odlučili da bi adekvatniji prostor za ambulantu bio u Lovačkoj udruzi Bena. Prostorija je u postupku legalizacije, nalazi se u prizemlju, a u blizini je i parkiralište, odgovorio je Ravnić.

Groblje u Muntiću

Na pitanje što se poduzelo na groblju u Muntiću vezano uz  oborinsku odvodnju, odnosno plavljenje groblja, načelnik je odgovorio da je izvođač radova dužan sanirati radove u roku od dvije godine.

- Našli smo neko privremeno rješenje, izradili troškovnik, dobili smo ponudu na koji način to sanirati, tako da će se nekim dodatnim kanalima voda usmjeravati na parcelu do groblja koja je u vlasništvu države, a u budućnosti je u planu asfaltiranje pristupne ceste i izgradnja prave odvodnje, rekao je načelnik. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter