Vodovod Pula poziva na prokuhavanje vode za piće

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

U petak ujutro iz slavina potrošača u Puli na Vidikovcu i dijelu Monte Zara izlazila je smeđa voda. Uznemireni zdravstvenom (ne)ispravnošću vode nazvali su Vodovod Pula i saznali da je došlo do kvara na mreži. Detaljnije informacije potražili smo od direktora Deana Starčića.

Kako smo uspjeli doznati, zbog kvara na redukcijskom ventilu precrpne stanice na Vidikovcu, u četvrtak 4. veljače u noćnim satima došlo je do naglog povećanja protoka u gradskom magistralnom cjevovodu što je prouzročilo zamućenje u vodoopskrbi grada Pule.

"Vodovod od jutarnjih sati poduzima sve potrebne mjere otklanjanja zamućenja ispiranjem cjevovoda na hidrantima. Također, putem internog laboratorija vrši kontrolu zdravstvene ispravnosti vode. Potrošačima preporučujemo preventivno prokuhavanje vode za piće i ispiranje unutarnje vodoopskrbne mreže (3-5 minuta na slavini s većim protokom, npr. u kupatilu) do objave nove obavijesti", piše u odgovoru direktora Starčića.

Ističe da će Vodovod i dalje poduzimati sve mjere do normalizacije opskrbe, uz ispiranje cjevovoda i ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju. U slučaju zamućenja, potrošači se mogu javiti dispečerskoj službi Vodovoda na broj 391-272. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter