Vodovod posudio Glasu Istre i - profitirao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula nikome nije plasirao financijska sredstva osim proracunskim korisnicima, a od gradskih poduzeca istina je da je Vodovod posudio sredstva Glasu Istre, koji ih je uredno vratio uz ugovorenu kamatu pa je Vodovod profitirao tom posudbom, izjavio je gradonacelnik Boris Miletic na druženju s novinarima u njegovom uredu.

Na pitanje o okolnostima zapošljavanja Martine Duras Pauletic u gradsku upravu gradonacelnik je rekao da nalaz državne inspekcije još uvijek nije stigao Gradu te da prema njegovim saznanjima nema rodbinske povezanosti izmedu kandidatkinje i onoga tko je provodio testiranje, o cemu je Glas Istre izvještavao. Isticuci da od novozaposlenih u gradskoj upravi osim Duras Pauletic nitko nema stranacku iskaznicu, on odbacuje tezu da se radi o uhljebljenju IDS-ovog kadra.

Miletic je izvijestio da su dva kljucna gradska problema riješena ovoga tjedna: dogovoren je model financiranja studentskog doma i menze pulskog Sveucilišta nakon što je usuglašen dodatak sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvitka te, drugo, Vlada je prihvatila izgradnju kružnog toka na dva nivoa u Šijani.

Slabije punjenje proracuna u dosadašnjem razdoblju i nastavak tog trenda ove godine rezultirat ce smanjenjem gradskog proracuna jer Grad namjerava trošiti koliko prihoduje, rekao je Miletic. Zbog toga je upitan i nastavak proširenja obilaznice. (G. ROJNIC)

VIŠE MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter