Vodostaji rastu, izlijevaju se rijeke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnoge su državne i ostale ceste u Karlovačkoj županiji poplavljene izlijevanjem Dobre, Korane, Mrežnice, Kupe i manjih rijeka, no sve službe funkcioniraju i pomažu građanima, kazao je jutros dožupan Josip Šafar neposredno pred početak sastanka Stožera državne uprave za zaštitu i spašavanje Karlovačke županije. 

Na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave, jer je vodostaj Kupe u Karlovcu prešao 750 centimetara (u šest sati) te je u osam sati iznosio 769 centimetara, a maksimalni očekivani vodostaj iznosit će 790 centimetara.

To je zaista puno i osim na mjestima na kojima smo navikli vidjeti vodu na cestama za visokog vodostaja sada se ona izlijeva i na mnogo više mjesta, kazao je Šafar za Hinu. Najveći problem tek se očekuje, i to u samom Karlovcu i nizvodno od grada.

Razina rijeka Like, Novčice i Gacke i dalje raste, a najteže je u Kosinju, gdje je voda jutros poplavila još jednu prometnicu.

Na području Donjeg Kosinja, Lipovog Polja i Gornjeg Kosinja na snazi su mjere pune pripravnosti obrane od poplava. U prekidu su lokalne prometnice za Kosinjski Bakovac još od jučer, a voda je jutros poplavila i  prometnicu za Donji Kosinj kod Vukelića. Stari Kosinjski most još nije pod vodom, a  prijevoz ljudi organiziran je čamcima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter