Vodnjanštinu pogodila tuca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nevrijeme praceno tucom pogodilo je u ponedjeljak poslije podne dijelove južne Istre, posebno Vodnjanštinu. Uz pljusak je tijekom desetak minuta padala i sitnija tuca. Štete na maslinicima i vinogradima ima, a koliki su razmjeri, više ce se znati u utorak.

Nevrijeme je jace pogodilo južni dio Vodnjanštine, na potezu prema Galižani. Za intervencijama komunalaca nije bilo potrebe.

Iz Meteorološke stanice pulske Zracne luke saznajemo da je u ponedjeljak poslije podne, uz jaku kišu, buru i grmljavinu, dosta pala temperatura - od 15 do 16 sati s 19 na 12 stupnjeva Celzija.

"Na Zracnoj luci tuca nije padala. Od jutra je palo 11 litara kiše, a više padalina i oblaka bilo je na podrucju Rovinja i Žminja. Ovo kratko zahladenje i ružne vremenske prilike su pri kraju, a ocekuje nas prestanak padalina i ljepše vrijeme", rekao je voditelj stanice Mario Grabar.

Do kraja tjedna temperature ce biti u postepenom porastu, a vrijeme ugodno i suho. Prema Grabarevoj prognozi, više nece biti velikih vrucina kao proteklih tjedana, nego ce se temperature zadržavati na 22 do 23 Celzija.

Iako je do kalendarske jeseni još 20-ak dana, Pazincima se cinilo kao da je u njihov grad vec stigla. U ponedjeljak je u Pazinu u 13 sati zabilježeno samo 16 stupnjeva, a najniža je temperatura bila oko 5 sati, kad je živa pokazivala samo 8 stupnjeva.


Podijeli: Facebook Twiter