Vodnjanskom veterinaru Bonassinu već oduzimali licencu

Veterinar Franco Bonassin
Veterinar Franco Bonassin

"Na temelju utvrđenog činjeničnog slučaja stekli su se uvjeti za pokretanje prekršajnog postupka protiv Franca Bonassina  dr.vet.med. radi kršenja odredbi Zakona o veterinarstvu o postupanju s nusproizvodima životinjskog podrijetla". Odgovor je to na naš upit veterinarskoj inspekciji Ministarstva poljoprivrede oko rezultata istrage koju provode zajedno s pulskom policijom vezano za lešine devet pasa koje su, unatrag desetak dana, pronađene odbačene pored ceste Vodnjan - Fažana.

Nije mu prvi put

Međutim, to nije prvi puta da je ovaj vodnjanski veterinar bio pod nadzorom veterinarske inspekcije i da je protiv njega pokrenut prekršajni postupak. Zanimljivo je i da mu je Časni sud Hrvatske veterinarske komore privremeno oduzeo licencu na šest mjeseci u lipnju prošle godine.

"U prethodnim postupcima protiv Veterinarske ambulante Franco d.o.o. iz Vodnjana, kao pravne osobe, i vlasnika dr. vet. med. Franca Bonassina, kao odgovorne i fizičke osobe, veterinarski inspektori su za svaki pojedinačni prekršaj poduzeli upravne mjere i pokrenuli postupke za sankcioniranje protuzakonitih postupanja. Časni sud Hrvatske veterinarske komore, koja kao krovno tijelo veterinarske struke može privremeno ili trajno oduzeti licenciju veterinaru, ako se u njegovom radu utvrde nedostaci takve naravi da bi daljnje obavljanje poslova moglo prouzročiti štetne posljedice ili opasnost po zdravlje ljudi ili životinja, donio je na ponovljene zahtjeve veterinarske inspekcije Odluku o oduzimanju licencije za rad na šest mjeseci uvjetno dana 10. lipnja 2016. godine", kažu u svom odgovoru iz Ministarstva poljoprivrede ne navodeći o kojim se sve prekršajima dosad radilo. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter