Vodnjanskom Ekomuzeju 150 tisuća kuna

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Udruzi Istarsko - Ekomuzej iz Vodnjana, znanoj i kao Istrian de Dignan, odobreno je za sufinanciranje projekta "Edukacijom do održivog razvoja" 149.996 kuna po natječaju Ministarstva turizma. Ministar Gari Cappelli donio je odluku o odabiru 15 programa i projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu koje će Ministarstvo sufinancirati s ukupno 1,8 milijuna kuna.

- Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su partner Ministarstva turizma u podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu te jačanje konkurentnosti turističke ponude. Kroz ove projekte želimo potaknuti daljnji razvoj inovativnosti te kvalitetno upravljanje destinacijama kroz suradnju dionika u turizmu. Važno je vrednovati izvrsnost i održivost i zato sam siguran da ćemo kroz ove projekt omogućiti daljnje pozicioniranje Hrvatske kao destinacije kvalitete, istaknuo je ministar Cappelli.

Istarsko - Ekomuzej još je lani dobio sredstva za projekt stvaranja jedinstvenog turističkog proizvoda umrežavanjem iznajmljivača smještaja i poljoprivrednih proizvođača Vodnjanštine, njihovom edukacijom i povezivanjem sveukupne ponude s naglaskom na tradiciji.

- Ovo je nastavak tog projekta, Ekomuzej je nositelj, a provodi ga u suradnji s Agroturistom i Udrugom iznajmljivača privatnog smještaja Vodnjana. Novim projektom pokušat ćemo multiplicirati njegove dosadašnje efekte, nastavljamo s edukacijom, ali sada ciljamo na još uže skupine, rekla je Tamara Gobo iz Ekomuzeja.

Kod odabira projekata u obzir se uzela usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koja jasno definira glavni cilj razvoja hrvatskog turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma. Primjerenost kvalitete ljudskih potencijala, odnosno posjedovanje suvremenih znanja i praktičnih vještina, osnovni je element isporuke kvalitetne turističke usluge i unapređenja konkurentnosti hrvatskog turizma, poručuju iz Ministarstva. (Z. STRAHINJA)

Podijeli: Facebook Twiter