Vodnjansko ljeto: Za vatru su se pobrinuli plesači

(Z.STRAHINJA)
(Z.STRAHINJA)

Po prvi put u svojoj povijesti Vodnjansko ljeto nije otvoreno Vatrama sv. Ivana na Placi - pred strahom od najavljivanog nevremena za utorak navečer program na otvorenom je otkazan, a 11. Plesna revija Istarske županije prebačena je u Dom mladih. Mada su oblaci prijetili, kiša je ipak izostala, pa su mnogi pred Domom negodovali zbog narušene tradicije, no lako je pretpostaviti i da bi sigurnost preskakanja krijesova najsmionijih mladića na trgu zasigurno bilo dovedeno u pitanje uslijed jake bure koja se u to vrijeme obrušila na grad.

"Vatreno" je ipak bilo u i oko Doma uslijed silne energije malih i mladih plesača brojnih skupina. Njih je, kao i stotine gledatelja, mahom mlađe generacije, ugostio organizator Plesne revije Društvo Naša djeca iz Vodnjana, a domaćinima je pripala i čast da otvore večer. Na pozornici pretijesnog Doma za ovu priliku izmijenilo se čak 36 plesnih točaka, a svaka od njih obilježena je maštovitom i raskošnom kostimografijom.

Mali plesači DND-a Vodnjan predstavili su se koreografijama "Berba maslina", "Baby don't lie", "Lion king", "Pepeljuga", "Addams family", "Bills", "Avatar", "Rocky Horror Story", a nastupili su i njihovi mali brejkeri. KUD Vodnjan izveo je "Mazurku"; skupina Rosso Latino nastupila je s koreografijama "Salsa azafata", "Cha cha cha Angelina" i "Rossa mamborama"; Plesni studio Rondo s "Frozen", "Net" i "Encounter"; Roxy Dance Pazin s "Ameli" i "Don't stop me now"; DND Pula - Pirueta s "Pilićima", "Tarantelom" i "Posljednjim plesom"; Plesni studio Saltatrix s "Barbie girl", "Network", "Summer fun" i brejkerima, a njihova marčanski grupa izvela je "Štrumpfove" i "Over".

DND Fažane predstavio se s točkama "Albatros" i "Nightmare". Nastupili su i plesači zajednica Talijana Galižane s "Americano" i "Resolve", te Bala s "Let her go" i "Living for love", a skupina Art Dance izvela je "Dangerous", "Skinny love" i "Round table rival".

Tijekom nastupa na stepenicama, galeriji i u holu Doma među plesačima izmjenjivalo se oduševljenje plesnim točkama s iščekivanjem vlastitog nastupa na bini. Djevojke i mladići su iz pozadine potpuno ispunjenog auditorija pažljivo promatrali koreografije, glasno bodreći najmlađe plesače, bučno navijajući za svoje vršnjake te zadivljeno promatrajući renomirane plesne parove, poput onih skupine Rosso Latino.

Njihove su atraktivne plesačice - stasom, odjećom i pokretom - i one starije u publici ostavile bez riječi.(Z.STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter