Vodnjanski umjetnici na festivalu u Edinburghu

Pozivnica za galeriju Doubtfire
Pozivnica za galeriju Doubtfire

Čuveni Edimburgh Art Festival ove se godine održava od 1. kolovoza do 1. rujna, a 21. kolovoza u galeriji Doubtfire bit će održano predstavljanje četiri vodnjanska umjetnika odabranoj edinburškoj likovnoj zajednici.

Kroz međunarodni projekt suradnje u art produkciji, a na poziv Alexandera Hamiltona, prezentaciju će održati Roberta Weissman Nagy i predstaviti umjetnike sa studijima u Vodnjanu: Solideu Guerra, Matiju Debeljuha i Silva Šarića.

Prezentacija će, po riječima Weissman Nagy, označiti početak buduće suradnje edinburških i vodnjanskih umjetnika kroz nekoliko art poveznica. U sklopu predstavljanja umjetnika prisutni će moći kušati i tipična vodnjanska vina i maslinovo ulje.

Edinburgh Art Festival je najveći škotski festival vizualnih umjetnosti na kojem se predstavljaju najbolji suvremeni umjetnici u kontekstu izložbi najreprezntativnijih međunarodnih umjetnika i pokreta 20. stoljeća. Festival privlači preko 250.000 tisuća posjetitelja svake godine, a u organizaciji su uključene sve vodeće gradske galerije, muzeji i prostori koje vode umjetnici.

Ove godine u sklopu festivala bit će održano 45 izložbi, a festivalske produkcije potpisuju umjetnici poput Christine Borland i Brodyja Condona, Roberta Montgomerya, Sarah Kenchington, Katri Walker i Petera Liversidgea. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter