Vodnjanske štorije i Tombola bumbara

Druge Vodnjanske štorije održavaju se u srijedu  (M. ANGELINI)
Druge Vodnjanske štorije održavaju se u srijedu (M. ANGELINI)

Dan grada Vodnjana obilježit će se svečanom sjednicom Gradskog vijeća u srijedu, 10. kolovoza, u Zajednici Talijana s početkom u 12 sati, no program proslave odvijat će se više dana i obuhvatiti niz manifestacija. U subotu nakon otvorenja novouređene plaže u Peroju, zakazanom za 21 sat, na Martulini će svirati Cubismo, a u utorak se u Staroj uljari u Portalu u Vodnjanu od 21 sat održava plesna večer uz Duo Neveru.

U srijedu, na dan zaštitnika svetog Lovru, svečana misa u župnoj crkvi sv. Blaža počinje u 10.30 sati, slijedi sjednica Gradskog vijeća točno u podne, a u 19 sati u galeriji El Magazein otvara se izložba "Životno djelo".

Iste večeri odvijaju se druge Vodnjanske štorije, glazbeni, scenski, kulturni i zabavni programa koji oživljava prošlost i tradiciju Vodnjana, a koji Grad organizira u suradnji s Istrom Inspirit. Na glavnom trgu zaigrat će se od 22 sata tombola po starinski, zvana "Tombola bumbara", za koju je prodaja listića već počela. Mogu se kupiti po deset kuna u Turističkoj zajednici grada te na označenom štandu u prijepodnevnim satima, kao i na dan manifestacije.

Program proslave Dana grada završava u subotu, 13. kolovoza, s glasovitom Bumbarskom feštom, 49. po redu, koja uključuje tradicionalnu trku na tovarima i paradu alegorijskih kola te nastup Jasmina Stavrosa. Od 10. do 13. kolovoza za posjetitelje će od 9 do 11 sati te od 19 do 22 sata biti otvorene vodnjanske crkve - sv. Roka, sv. Katarine, sv. Jakova, Gospe Karmelske, sv. Martina i sv. Križa. (Z. S.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter