Vodnjanska uljara postaje županijski centar za maslinarstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska županija namjerava preko svoje tvrtke AZRRI do kraja ove godine kupiti po tržišnoj cijeni svu imovinu privatne tvrtke San Lorenzo Olive d.o.o. iz Vodnjana zbog otvaranja županijskog Centra za razvoj maslinarstva.

To je zasad tek plan jer to moraju odobriti županijski vijecnici u funkciji Skupštine AZRRI-ja (osnovan krajem 2002., jedini vlasnik je Županija). Medu materijalima treba biti i  elaborat o ekonomskoj opravdanosti osnivanja centra te preuzimanja poslovnih udjela tvrtke San Lorenzo Olive.

To je trgovacko društvo osnovano u proljece 2008. i ima pet suvlasnika - Silvana Puhara i Danila Gambalettu iz Vodnjana, Mirka Cara iz Vintijana, Antona Brajkovica iz Pule i Darija Mezulica iz Premanture (dugogodišnji nacelnik Medulina, sada upravni savjetnik u županijskom Odjelu za lokalnu i podrucnu samoupravu).

Ovo je prvi put da u Županiji planiraju novcem poreznih obveznika kupiti privatnu tvrtku koja je u financijskim poteškocama. Gracijano Prekalj, direktor AZRRI-ja, i županijski procelnik za poljoprivredu Milan Antolovic u tome ne vide ništa sporno.

"Da se javio netko i ponudio bolje uvjete, onda bismo to uzeli u obzir", komentirao je Prekalj. "Nije tu ništa neobicno i sve je u skladu s ekonomskom logikom. Ako elaborat pokaže da je to isplativo i jeftinije od izgradnje Centra, onda cemo ici pred županijske vijecnike, veli Antolovic. (S. BENIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter