Vodnjanska cesta dobiva biciklističku stazu

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

U prostorijama Mjesnog odbora Veli Vrh predočen je parcelacijski elaborat rekonstrukcije Vodnjanske ceste D-75 vlasnicima nekretnina koje neposredno graniče s Vodnjanskom cestom. Riječ je o dionici od Inine benzinske postaje na Velom Vrhu do izlaza iz Pule u smjeru Vodnjana. Riječ je o projektu rekonstrukcije dionice državne ceste čiji su investitor Hrvatske ceste, a za koji je projektnu dokumentaciju napravio Grad Pula.

- Građani nisu iskazali probleme uvidom u projekt. Poanta je da smo se u pripremi samog projekta posvetili upravo građanima i održali dva zbora građana na kojima je predočen projekt i njegova potreba. Nakon početnih pojedinih neslaganja učinjeno je sve da građani budu zadovoljni i prihvatili su ovaj projekt. Uvidom u parcelacijski elaborat sad su se upoznali s trasom rekonstrukcije i nakon toga predstoji otkup njihova zemljišta. Dakle, s ljudima su pređene sve barijere koje su postojale - kaže predsjednik Mjesnog odbora Veli Vrh Marino Drandić.

- Prema zahtjevu građana smanjeno je ulaženje u nekretnine, izmjenama projektne dokumentacije uvaženi su njihovi zahtjevi. Također, uvaženi su zahtjevi da ostanu svi izlazi na Vodnjansku cestu, jer mnogim vlasnicima nekretnina to je jedini put kojim mogu doći do svojih parcela. Ovim uvidom u elaborat građani se informiraju o usvajanju njihovih zahtjeva - pojašnjava Drandić.

Grad Pula već je izdao građevinske dozvole za ovaj projekt, a Hrvatske ceste već su nam ranije potvrdile da namjeravaju započeti rekonstrukciju državne ceste Vodnjan - Veli Vrh u duljini od 1,42 kilometra. Prema Planu nabave građenja Hrvatskih cesta, u posljednjem kvartalu ove godine krenut će investicija na Vodnjanskoj cesti čija je planirana vrijednost 29,8 milijuna kuna, uz nadzor vrijedan još 1,3 milijuna kuna. Usvojeno rješenje rekonstrukcije Vodnjanske ceste, koju je MUP označio kao opasnu prometnicu, uključuje izgradnju kružnih tokova za naselja Valdenaga i Ruban, dok je važan rotor na križanju s Fažanskom cestom prebačen u projekt rekonstrukcije dionice Šijana - Veli Vrh, koji su Hrvatske ceste kandidirale za sredstva iz europskih fondova. Usto će se, kako je istaknuo predsjednik MO Veli Vrh, riješiti brojni sporedni ulazi na Vodnjansku cestu. Rekonstrukcijom bi se Vodnjanska cesta proširila za oko tri metra, a izgradila bi se i javna rasvjeta, autobusna stajališta, biciklističke staze te oborinska odvodnja posebno važna za Veli Vrh.

- Prema našim saznanjima, radovi bi trebali početi sljedeće godine - zaključuje Drandić. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 12. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter