Vodnjanci na 3.620 fotografija

(B. VINCEK)
(B. VINCEK)

Neobična izložba fotografija otvorena je u vodnjanskoj galeriji El Magazein. Radi se o 3.620 fotografija iz arhive fotostudija Istra iz Vodnjana za koje se pretpostavlja da su nastale 1980-ih. Ideju je dobio Danilo Dragosavac kome su pod ruke došli negativi tog fotostudija.

On je na otvaranju izložbe napomenuo da je smatrao važnim da se te fotografije ne bace već da se prezentiraju na ovaj zanimljiv način. Dragosavac se unaprijed ispričao onim koji možda nisu htjeli da njihova fotografija bude izložena uz napomenu da je sve rađeno s dobrim intencijama. To je potvrdio i vodnjanski gradonačelnik Klaudijo Vitasović.

Već se sada može bez ustručavanja utvrditi da će to biti jedna od najposjećenijih izložbi u Vodnjanu. Nakon otvaranja svi su krenuli pronaći sebe ili one koje poznaju, a specifičnost ove izložbe jest da će ispod svake fotografije (koje su uglavnom rađene za razne identifikacijske dokumente) biti upisano ime i prezime "modela". Svi zainteresirani moći će dobiti svoju fotografiju u tri formata.

Vodnjancima ova izložba daje priliku da se prisjete kako su izgledali, ali i da ponovo vide lica sumještana koji više nisu s njima. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter