Vodnjanci će uskoro znati prijedloge naplate parkiranja

Vodnjan (Z. STRAHINJA)
Vodnjan (Z. STRAHINJA)

Kada kreće naplata parkiranja na području grada Vodnjana i koje mehanizme ima Grad da onemogući tvrtki Eko planet da na području industrijske zona Galižana skladišti opasni otpad. S tim je pitanjima Flavio Gregorović (SDP) otvorio aktualni sat na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Vodnjana. Gradonačelnik Klaudio Vitasović (IDS) mu je odgovorio da je u pripremi naplata parkiranja i da će uskoro izaći s prijedlozima. Dodao je da nema govora da će neka tvrtka ispuštati opasni otpad na području grada Vodnjana. Emil Ferjančić, iz gradskog Odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove je pojasnio da je tvrtka Eko planet dobila građevinsku i sada traže uporabnu dozvolu za skladištenje neopasnog otpada.

Željka Mitrović (Laburisti) upozorila je da se prilikom pražnjenja kanti za smeće u njima ostavlja polovica otpada, te tražila da se komunalni redari aktivnije uključe u borbu protiv nelegalnog odlaganja građevinskog materijala. Gradonačelnik je pozvao sve vijećnike da jave komunalnim redarima čim zateknu one koji nelegalno odlažu otpad.

- Grad Vodnjan stalno ulaže znatna sredstva u sanaciju otpada, a što se tiče polovičnog pražnjenja provjerit ću vaše navode, iznio je Vitasović. Najavio je kako će uskoro zaposliti četiri nova djelatnika te kako će time poboljšati uslugu odvoza smeća.

Josip Linardić (HSU) zatražio je da na području Vodnjana osiguraju mjenjačke poslove, pogotovo sada kada ima stranih turista tijekom ljeta. Tražio je da se lokalni poljoprivrednici, koji nisu članovi udruge Agroturist, također na neki način informiraju o novinama. Gradonačelnik je odgovorio da mjenjačke poslove nudi kiosk Tiska, a da će tražiti od Agroturista da informacije objavljuju i na drugi način.

- Ja sam, kao poljoprivrednik, posve zadovoljan tom udrugom koja me o bitnim novinama informira SMS-om, a kako to dobivaju i ostali članovi, pojasnio je gradonačelnik.

Gianfranco Vitassovich (HSU) tražio je da se riješe ruševne u ulici 16. januara. Klaudio Vitasović je pojasnio da je po tom pitanju Grad nemoćan jer su to nekretnine u privatnom vlasništvu i da je u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih poslova između vlasnika tih nekretnina. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter