Vodnjan/Poreč: Olimpijski festivali za vrtićarce

Nogometna utakmica igra se dva puta po pet minuta (Z. STRAHINJA)
Nogometna utakmica igra se dva puta po pet minuta (Z. STRAHINJA)

Ekipa Dječjeg vrtića Petar Pan iz Vodnjana uvjerljivi je pobjednik 13. olimpijskog festivala dječjih vrtića koji se u petak održao u Fažani. Mališani s područja grada Vodnjana na nogometnom igralištu Oliva sakupili su 72 boda u deset disciplina i zasluženo ponijeli glavni pehar.

Drugi su bili mališani DV-a Vrtuljak iz Marčane i Raklja s 27 bodova, treća ekipa Zvjezdice valbandonskog vrtića More s 12 bodova, a četvrto je mjesto pripalo DV Sunce iz Fažane koje je osvojilo devet bodova. Nagrada za fair play pripala je Zvjezdicama.

Praznik sporta, igre i zabave otvorili su dječaci trčanjem na 50 metara, disciplini u kojoj je slavio Luka Vujnović (Petar Pan), drugi je bio Noa Pliško (Vrtuljak), a treći Mateo Divković (Petar Pan). Od djevojčica je na 50 metara najbrža bila Paola Vasić (Petar Pan), druga je bila Mia Buić (Vrtuljak), a treća Nikolina Buršić (Vrtuljak). U skoku u dalj s mjesta najviše je skočila Ilaria Juršić (Petar Pan), potom Doria Radolović (Sunce), a treća je bila Tina Gortan (Vrtuljak), dok je među dečkima slavio Marin Kutić (Petar Pan), drugi je bio Marko Jelenić (Petar Pan), a treći Filip Cvek (Vrtuljak).

U disciplini bacanja teniske loptice s mjesta pobijedila je Rita Kutić (Petar Pan), druga je bila Ema Matković (Petar Pan), a treća Mihaela Petričević (Vrtuljak). Od dječaka lopticu je najdalje bacio Matko Kalašić (Petar Pan), iza njega Danijel Bilić (Petar Pan), a na treće se mjesto kvalificirao Luka Hudak (Sunce).

I u štafeti 4 puta 25 metara za dječake slavili su Vodnjanci - Petar Pan je bio prvi, Zvjezdice druge, a Vrtuljak treći. Za Petar Pan trčali su Giulio Borghetti, Leon Bulešić, Mattia Aiassa i Leni Vinčić. Kada su djevojčice u pitanju, u toj su disciplini Valbandonke i Fažanke razbile dominaciju Vodnjanki - prve su bile Zvjezdice, druge Sunce, a djevojčice iz Petra Pana treće. Boje Zvjezdica branile su trčale Patrizia Bužleta, Lucija Radolović, Nina Jadreško i Marta Miholić.

Najviše navijanja na igralištu, koje su u petak pohodili roditelji u izuzetno velikom broju, polučio je mali nogomet, u kojem su mališani Petra Pana slavili pred drugoplasiranim Vrtuljkom i trećeplasiranim Suncem. Nogomet su igrale i djevojčice - ekipa Petra Pana je na terenu svladala Sunce i odnijela još jedan pehar.

Kvalifikacijski dio festivala za Puljštinu (bez područja Grada Pule) organizirali su DV Sunce i Sportski savez općine Fažana. Pobjednici će svoje snage i vještine odmjeriti na nogometnom igralištu u Kanfanaru, 23. svibnja, na završnoj manifestaciji za Istarsku županiju.

Oko 150 mališana iz porečkih dječjih vrtića Radost 1 i 2, Paperino, Crvenkapica i 101 dalmatinac okupilo se jučer na otvaranju 13. olimpijskog festivala dječjih vrtića u Poreču, na stadionu "Veli Jože". Nakon podizanja olimpijske zastave i prigodnog pozdrava dogradonačelnice Nadije Štifanić Dobrilović, mali su natjecatelji krenuli u nadmetanja - u trčanju na 50 metara, štafeti, skoku u dalj, bacanju loptice i malom nogometu.

Kako je istaknuto na otvorenju, temeljne odrednice olimpijskog festivala vrtićaraca su upućivanje djece u sport i razvijanje sportskih sklonosti, razvijanje kreativnosti i samoinicijative, suradnja s drugima i učenje poštovanja temeljnih vrijednosti olimpizma, kao što su fair play, solidarnost, uvažavanje drugih, timski rad i odbacivanje nasilja.

Najuspješnija ekipa u ukupnom plasmanu bila je ona Radosti 1, a ovim plasmanom osigurali su mjesto u županijskom finalu krajem svibnja. Slijede redom ekipe 101 dalmatinca, Radosti 2, Paperina i Crvenkapice. Trofej za fair play osvojio je vrtić Radost 2. Pobjednici po disciplinama su u trčanju na 50 metara Ana Soldatić i Borna Bajo. U štafeti djevojčica najbolja je bila ekipa 101 dalmatinca, a među dječacima oni iz Paperina.

U bacanju loptice u dalj najuspješniji su bili Lara Barić i Fran Šimunović, a u skoku u dalj Ena Begić i Viliam Banfić. U nogometu, u muškoj i ženskoj kategoriji slavile su ekipe 101 dalmatinca. Organizatori natjecanja su Sportska zajednica Poreča, vrtić Radost i agencija Happy time. (Z. STRAHINJA, V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter