Vodnjan za stipendije i školarine daje 340.000 kuna

Za predškolske ustanove Vodnjan je predvidio 4,32 milijuna kuna (M. MIJOŠEK/arhiva)
Za predškolske ustanove Vodnjan je predvidio 4,32 milijuna kuna (M. MIJOŠEK/arhiva)

Financiranju javnih potreba u školstvu Grad Vodnjan je u ovoj godini namijenio 790,6 tisuća proračunskih kuna. Gradskim je budžetom za vodnjansku osnovnu školu planirano ukupno 342,6 tisuća kuna, od toga 330,6 tisuća za sufinanciranje plaća triju djelatnika produženog boravka i vozača minibusa, a za materijalne troškove 12 tisuća.

Proračunom su planirana i sredstva za financiranje dvojezičnog programa produženog boravka u OŠ Galižana, u iznosu od 95 tisuća kuna. Grad je predvidio šest tisuća kuna za izvannastavne aktivnosti OŠ Vodnjan te dvije tisuće za sufinanciranje Visoke tehničke škole - politehničkog studija, namijenjenih trima polaznicima s područja Grada, a za nepredviđene donacije u školstvu planirano je pet tisuća kuna.

Za stipendije i školarine osigurano je ukupno 340 tisuća kuna. Sustav stipendiranja vodnjanskih učenika i studenata uređen je Odlukom o utvrđivanju kriterija za dodjelu stipendija u školskoj i akademskoj 2012./2013. godini.

Gradskim proračunom za javne potrebe u predškolskom odgoju planirana su 4,32 milijuna kuna. Od tog je iznosa Predškolskoj ustanovi Petar Pan namijenjeno 3,99 milijuna, vrtiću Zvončica 250 tisuća, Centru za rehabilitaciju Veruda 48 tisuća, Udruzi za promicanje kreativnosti Merlin pet tisuća, a financiranju boravka predškolske djece koja pohađaju vrtiće van grada Vodnjana 20 tisuća kuna. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter