Vodnjan: Vrtić poskupljuje za kunu po danu

Vrtić poskupljuje za kunu po danu (M. MIJOŠEK)
Vrtić poskupljuje za kunu po danu (M. MIJOŠEK)

Vrtić u Vodnjanu poskupljuje za kunu dnevno - odluka je koju su na gradskoj sjednici vodnjanskog vijeća sinoć na prijedlog Upravnog vijeća dječjeg vrtića Petar Pan, usvojili vijećnici. Mjesečni iznos koji će roditelji sada plaćati za šestosatni program iznosi 352 kune, a za desetosatni 594 kune. Vrtić u Vodnjanu cijenu nije mijenjao od 2008. godine.

Na vijeću je usvojena i odluka o donošenju urbanističkog plana uređenja građevinskog područja gospodarske namjene Vodnjan sjever. Riječ je o području od 40 hektara podijeljenom u zone pretežito industrijske, zanatske, poslovne i mješovite namjene.

Cilj je stvoriti uvjete za gospodarski razvoj, a realizacija ovisi o izgradnji komunalne infrastrukture. Uz dvije postojeće, predviđa se izgradnja još četiri trafostanice, dok bi se vodoopskrba rješavala sustavom prstenastih cjevovoda, a u budućnosti je planirana rekonstrukcija postojećih magistralnih vodova.

Usvajanjem izmjena i dopuna uvjeta koji se tiču odvoza smeća stvoreni su uvjeti za naplatu te usluge svima koji povremeno borave, a nemaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području grada Vodnjana. Zadužuju se za najmanji volumen od 220 litara, a cijena se može naplatiti i na licu mjesta putem ručne kase. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter